Gregor Bohnec
Ustanovitelj / kognitivni trener

19. 11. 2023

Zgodba o uspehu Neurobeans: Ana premaga šolski strah

Imeli smo priložnost pomagati 15-letni Ani, ki se je soočala s povečanim strahom v šoli in v družbi vrstnikov. Naše delo z Ano se je začelo, ko je skupaj z mamo prišla do nas po priporočilu in smo zanjo pripravili program treniranja možganov z uporabo pripomočka Neurobeans. Ta je vključeval tedenske online seanse z našim kognitivnim trenerjem in redno izvajanje vaj doma. V šestih mesecih smo se osredotočili na razvoj Aninega samozavedanja in pozornosti ter okrepili njene notranje supermoči, kot so pogum, močna volja, vztrajnost in veščine pozitivnega razmišljanja.

Ana, ki je bila ob vstopu v srednjo šolo soočena z novimi izzivi, je zaradi pandemije COVID-19 kot številni drugi otroci doživela še dodatne stresorje. Dolgi meseci šolanja na daljavo in omejen stik z vrstniki so pustili svoj pečat. Ob vrnitvi v šolo so se pojavili intenzivni strahovi – hitro bitje srca, potenje, slabost, pomanjkanje zraka. Ti občutki so bili novi in zastrašujoči, saj ni razumela njihovega izvora.

Naša ekipa je z Ano delala zavzeto in predano ter jo vodila skozi posebej zasnovane vaje. Opazili smo hiter napredek. Ana je zavzeto sledila navodilom in bila redna na treningih. Postopoma je strah popustil. V 6 mesecih se je naučila nadzorovati svoje telo in se umiriti, preden bi strah postal neobvladljiv. Zdaj, ko je premagala ta strah, Ana v šoli in med vrstniki izžareva večjo samozavest in sproščenost.

Ponosni smo na Anin napredek in hvaležni za priložnost, da smo bili del njene zgodbe.

Prijavite se na Neurobeans Novičnik!

Nasveti, novice in članki kognitivnih trenerjev!
.

Copyright ©2023 Neurobeans. All rights reserved.

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram