Zgodba o nastanku

Ideja kognitivne vadbe Neurobeans izvira iz fižola. 

Nekega dne je kognitivni inovator pripravljal kosilo iz fižola. V trenutku nepozornosti so mu fižoli padli na tla ter se raztreščili po prostoru.

Ob pobiranju le teh je inovator opazil, kako težko in kompleksno opravilo je pobiranje drobnih fižolov in vstavljanje le teh nazaj v posodo. Opravilo ga je tako fasciniralo, da je fižole vedno znova vrgel na tla in jih ponovno pobral.  Ob tem je spoznal kako lahko preprosto opravilo spremeni v edinstveno kognitivno vadbo. 

Nastala je kognitivna vadba z imenom Neurobeans, ki je hranljiva za možgane vaditelja tako kot je tudi fižol hranljiv za telo. 

Na sliki desno so vidni fižolčki iz prvega prototipa kognitivne vadbe, ki je bil narejen iz pravih fižolov.  

O nas

Gregor Bohnec, kognitivni inovator ima 10 let mednarodnih izkušenj prakse kognitivnih urjenj, kontemplativnih in meditativnih metod. Gregor je na podlagi izsledkov sodobnih raziskav, prvoosebnih izkušenj s kognitivno vadbo in vpogleda v delovanje možganov razvil unikatno metodo kognitivnega urjenja Neurobeans, ki otroku omogoča izboljšanje višjih kognitivnih sposobnosti na merljiv in zanesljiv način.

Jasna Bohnec, socialna pedagoginja ima 13 let pedagoških in raziskovalnih izkušenj pri delu z otroki s posebnimi potrebami in je avtorica lastnih metod dela z otroki skozi igro. Zaposlena je v vrtcu kot svetovalna delavka in hkrati v šoli kot učiteljica za dodatno strokovno pomoč.  

Kaj nas žene, da želimo pomagati?

Pozornost je osnovna sposobnost otroka, da sledi toku misli v skladu z željenim ciljem. Motena pozornost je motnja kognicije, ki otroku onemogoča vzdrževanje osredotočene pozornosti na željen cilj.

Raziskave kažejo na pomen sposobnosti koncentracije za otrokov učni uspeh. Le-te ugotavljajo, da slaba sposobnost koncentracije napoveduje slabši šolski uspeh v višjih razredih in vedenjske težave (Belsky, Pasco Fearon, & Bell, 2007). 

Številne raziskave poudarjajo, da so motnje pozornosti povezane s hitrim razvojem visoke tehnologije, ki nudi visok nivo stimuliranja pozornosti v primerjavi z nedigitalnimi vsebinami (šola, knjige, pogovor). 

Zaradi visokega pomena kognitivne sposobnosti in pozornosti za razvoj otrok ter trenda naraščanja težav na tem področju, je Neurobeans metoda, ki ponovno vzpostavi ravnotežje pozornosti v možganih otroka, še posebej pomembna.

Bolj kvalitetno življenje

Odlična pozornost nam omogoča, da vse izkušnje doživimo v polnosti, saj jih zaznamo globlje.

Boljše ocene

Pozorno poslušanje omogoča manj popoldanskega učenja in boljše ocene.

001 - ThinkingCreated with Sketch.

Izkoriščanje potencialov

Majhna pozornost, majhni dosežki. Z dobro razvito pozornostjo lahko dosežemo najvišje vrhove.

Člani
naše ekipe

Zapri
×
×

Košarica