Katere so te sposobnosti?

Prični z vadbo Neurobeans
Izvajanje
specifične vaje
Merjenje časa
izvedbe vaj

Kako je nastala
Neurobeans metoda?

Neurobeans metoda je nastala na podlagi preučevanja
in testiranja obstoječih možnosti urjenja pozornosti. Najbolj poznane in preučevane metode na tem področju prihajajo iz različnih meditativnih praks. Problem teh metod je, da so statične in uporabniku ne dajo povratne informacije o napredku. Merjenje napredka bi namreč moralo omogočati zaznavo tega, kdaj se v možganih pojavi misel. Slednje pa je zaradi nematerialne oblike misli praktično nemogoče brez kompleksnega merjenja aktivnosti možganov. Neurobeans rešuje ta problem  na inovativen način preko posebne metode, ki obsega izvajanje specifičnih vaj in merjenja časa izvedbe teh vaj.

100
%

Učinkovita uporaba 100 %
možganske kapacitete

Uspešno izvajanje umskih aktivnosti je odvisno od tega, kolikšen del možganske kapacitete namenimo tej aktivnosti. Običajen učenec ali odrasla oseba namenja želeni aktivnosti le del svoje možganske kapacitete. Preostali del pa možgani namenjajo drugim aktivnostim, mislim in dražljajem.

Porajajo se nam npr. misli, da nas boli hrbet, smo lačni, da je to, kar delamo, brez veze itd. Možganska kapaciteta, ki jo lahko namenimo eni aktivnosti, je danes nižja kot je bila v preteklosti, in sicer zaradi hitrega tempa življenja ter pogostega izvajanja več opravil hrkati.  Posledica tega je, da manj kakovostno opravljamo aktivnosti in ne izkoristimo svojih dejanskih sposobnosti.

Neurobeans trening omogoča merjenje uporabljane možganske kapacitete in sistematičen trening za povečevanje te kapacitete.

Potek vadbe Neurobeans

Vaditelj/ica prejme Neurobeans pripomoček in dostop do aplikacije za mobilni telefon (iOS ali Android). Vadba poteka na daljavo ali v istem prostoru. Program spremlja/določi usposobljen Neurobeans kognitivni trener.

Posamezna seansa vadbe obsega 15 do 30 minut in zajema:

1.
Priprava na
trening
2.
Kognitivni trening
Neurobeans
(15 do 30 minut)
3.
Pregled
doseženega
rezultata

Doseganje merljivega napredka zahteva od 6 do 8 tednov vadbe, odvisno od želja posameznika in stanja kognitivnih sposobnosti.

Želite izboljšati rezultate
ali rezultate vašega otroka
v šoli in ali pri športu?

Želite izuriti svoje sposobnosti
opravljanja umsko zahtevnih opravil?

Naročite se na brezplačen
posvet s strokovnjakom.
    Copyright ©2023 Neurobeans. All rights reserved.

    crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram