What do expert think about Neurobeans Method

Expert participants who completed the Neurobeans training were asked for their opinion:

Z Neurobeansom sem utrdila zavest, da lahko napredujem, tudi takrat ko sem mislila, da ni več poti. Dal mi je priložnost, da razvijam svoje sposobnosti, zaznavam in vplivam na svoje misli ter posledično na svoje vedenje. Spremembe in spoznanja pa lahko generaliziram tudi na druga področja življenja. Pri težavah, ki so posledica izgorelosti, raznih posegov v možgane lahko ciljno usmerjeno razvijaš svoje trenutne sposobnosti in hkrati nezavedno še mnogo drugih, za katere sploh nisi vedel/pričakoval, da se s tem načinom vadbe lahko zgodijo.
Marija Mohar,
psihologinja
Daje širino v spoznavanju samega sebe in pripelje do točke.... "lahko zmorem". Če kolega preizkusi vajo in se v njo poglobi, bo morda lažje razumel primanjkljaje področja otrok s PP.
Andreja Rop,
učiteljica DSP
Preko Neurobeansa se posameznik lahko nauči zaustavljati avtomatske misli in preusmerjati pozornost na nalogo. Ker trening traja dlje časa, se vsak sreča z nihanjem motivacije in je trening dobra priložnost tudi za urjenje vztrajnosti in spoznavanje sebe. Trening je podprt z mobilno aplikacijo, ki ves čas treniranja podaja povratne informacije in posamezniku pomaga do izboljšanja svojega delovanja.
Andreja Petrovčič,
psihologinja
Metoda Neurobeans je način vadbe, ki združuje več pomembnih korakov (spomin, koncentracija, usklajenost gibanja celega telesa, vztrajnost, pozornost na nalogo, ciljna usmerjenost, zabava..), ki so nujno potrebni za napredek. Najpomembneje pa je, da učenci skozi vadbo dobijo občutek, da ne tekmujejo z drugimi, ampak sami s seboj, hkrati pa premikajo meje znotraj sebe.
Maja Habicht Gorički,
psihologinja
Ogromno je učencev z motnjami pozornosti (in hiperaktivnosti), katerim bi tovrstna metoda pomagala pri izboljšanju le-te. Prav tako je samo izvajanje zasnovano kot neka "igra", gibalna aktivnost, ki učence lahko dodatno motivira za izvajanje oz. začetek izvajanja metode.
Karin Kovačič,
socialna pedagoginja
Metoda Neurobeans je za uporabo v osnovnih šolah izvrstna zato, ker omogoča voden razvoj metazavedanja in samozavedanja tako trenerjem, kot trenirancem. Odpira pogled v delovanje in navade posameznika ter omogoča učinkovito načrtovanje ter spremljanje lastnih ciljev in napredka. Skozi enostavno in uporabniku prijazno orodje daje konkretno, oprijemljivo povratno informacijo in omogoča soočanje posameznika s samim seboj. Izkušnja je prenosljiva tudi na ostala življenjska področja in jo je možno razširiti v dobrobit samorazvoja in napredka v vseh pogledih. Če bi pisala v jeziku sarkazma, bi zagotovo rekla, naj se tisti, ki ne želijo sprememb, rabe metode Neurobeans ognejo v velikem loku...
Maruša Gajić,
socialna pedagoginja
Odkrij programe vadbe

Copyright ©2023 Neurobeans. All rights reserved.

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram